Klorofyl – planternes blod
I de grønne planter findes grønkorn, klorofyl, som ved hjælp af solens stråler og luftens kuldioxid (det er det, vi ånder ud) danner energi og ilt. Denne proces hedder fotosyntese og er ikke kun den vigtigste biokemiske proces på kloden, men også en af de ældste. Større komplekse livsformer i havet opstod, da det første klorofylmolekyle blev dannet. Fra de grønne alger opstod nye former for liv. Fotosyntesen er energigrundlaget for næsten alle økosystemer, fordi den skaffer energi og byggeelementer.
Vi lever i en sand livgivende symbiose med de grønne planter og træer. Vi udånder kuldioxid, som planter og træer omdanner til energi og ilt, som er livsvigtig for vor overlevelse. Ingen planter og træer – ingen klorofyl – ingen ilt, ingen mennesker.
Klorofyl er næsten magen til hæmoglobin i det menneskelige blod. Hæmoglobin fører ilt rundt til celler og væv og indeholder jern. Klorofyl har samme struktur og her er det magnesium. Klorofyl kaldes planternes blod.
Klorofyl renser kroppen, ved bl.a. at binde tungmetaller. Klorofyl virker som antioxidanter, booster immunforsvaret og hjælper mod dårlig ånde ved at rense mave/tarm. Klorofyl støtter sårheling, beskytter mod kræft og er med til at neutralisere syreoverskud i kroppen. Det er en sand vitamin og mineralbooster, som indeholder vitamin K, C, B 12, folinsyre, kalcium, kalium og proteiner.
Sådan får du klorofyl
Spis spinat, broccoli, agurk, grøn peber, bladselleri, bønner, salat, ærter, kål, asparges, sølvbeder – alt det grønne du kan finde. Brændenælder, skvalderkål og mælkebøtter er også glimrende klorofylkilder. De grønne krydderurter som persille, purløg, basilikum, samt grønne spirer af bønner, linser, solsikker, ærter, lucerne m.m. indeholder masser af klorofyl.
Hvedegræsjuice er solskin
Hvedegræs er ikke blot en klorofylbombe, men indeholder en sand fontæne af essentielle vitaminer, mineraler, aminosyrer, olier og enzymer såsom Vitamin A, E, B5, B12, calcium, selen, magnesium og jern.
Hvedegræs er den unge plante fra hvedefrøet, som kan dyrkes både indendørs, f.eks. i vindueskarmen og på en solrig terrasse. Dyrkes bedst i bakker med lidt god jord i bunden. Når græsset høstes er det vigtigt at anvende en slowjuicer til at presse saften ud af græsset. En almindelig juicer kan anvendes, da må græsset “pakkes ind “ i æbler. Hvedegræsjuice har en sødlig smag og nydes i små grønne shots – ren solksinsenergi
Hvedegræs juice
- i forhold til broccoli
Tolv gange så meget E vitamin
Tre gange så meget A vitamin
Syv gange så meget klorofyl
Derudover er indholdet af B 12 vitamin seksten gange den daglige anbefalede tilførsel, det er lige så meget som der er i skaldyr.
Sytten gange så meget vitamin B5 som i bananer
Dr. Otto Warburg fik i 1931 Nobelprisen for at vise, at kræftceller ikke kan overleve i et iltrigt miljø. Derfor gælder det om at få sine grønne grøntsager, der er særligt rige på klorofyl.
Her kommer hvedegræsjuice på banen – både forebyggende og som et boost bl.a. i behandligen af gigt, sukkersyge, hudsygsomme, stress og kræft.